Ettårskontroll av Leader Electronics

Leader Electronics är en japansk tillverkare av elektroniska mätinstrument. För ett år sedan analyserade jag bolaget och köpte aktier. Se den ursprungliga analysen här.

6867-intro

Väsentliga händelser senaste året

Bolaget publicerar endast information på japanska och investeringen är därför mer kvantitativ än normalt.

Bolaget meddelar att sändningar i 4K accelererar och att efterfrågan på produkter relaterade till den teknologin ökar. Testsändningar i 8K har också kommit igång. Bolaget är fortsatt försiktigt med större kapitalinvesteringar, då det förväntar sig en fortsatt tuff marknad. Fokus är fortsatt på kostnadskontroll.

Värdering

En tillgångsbaserad värderingsansats ger följande multipler:

6867-vardering_tillgangar

Tillgångarna är värderade på samma nivå som för ett år sedan, då P/NCAV var 0,50. NCAV har minskat med 2 %, medan aktiekursen har minskat med 6 %. Säkerhetsmarginalen är alltså något högre än för ett år sedan.

Finansiellt läge

Nyckeltalen som berör den finansiella stabiliteten ser bra ut. Med undantag för Z-score har samtliga nyckeltal förbättrats jämfört med för ett år sedan.

6867-finansiell_stabilitet

Sammantaget bedömer jag att det finansiella läget är bra.

Utvecklingstrend

Utvecklingen under de senaste tolv månaderna har varit medioker. Omsättningen har minskat med 11 %. Vinstmarginalen har försämrats från 0 % till -2,1 %. Både operativt och fritt kassaflöde är dock positiva.

FS-score är 7, vilket är starkt.

Avkastning

Kursen vid analystillfället för ett år sedan var 302 JPY. Vid ettårsuppföljningen är kursen 284 JPY. Någon utdelning har inte lämnats. Det senaste året gav en negativ avkastning på ca 6 %.

Slutdiskussion

Utvecklingen i bolaget har varit medioker under det senaste året, och värderingen av aktien är mer eller mindre oförändrad. Positivt är att NCAV är näst intill oförändrat, att kassaflödena ser ok ut samt att FS-score är fortsatt starkt. Det räcker för att jag ska tycka att det är värt att vänta ett tag till på att något positivt ska ske.

Position: Jag behåller min position i Leader Electronics.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s