Inspiration

Nedan har jag samlat några inspirationskällor som i huvudsak är relaterade till investerande, men även till personlig utveckling och allmänbildning. Skriv gärna en kommentar om du vill tipsa om något som du tror skulle kunna vara inspirerande för mig och bloggens läsare.

Podcasts

25 minuter

”Praktiska tips och funderingar om investeringar, utveckling, utbildning, karriär, att lyckas och bli lycklig. Hedgefondförvaltaren Syding och homeostaskrossaren Sunström blandar empiri och filosofi om investeringar, samhälle, teknik mm.”

Jag lyssnar på podden eftersom den är tankeväckande och inspirerar till att förändra och utveckla sig själv.

Poddens hemsida

Analyspodden

Dagens industris reportrar tar pulsen på börsen. Det växlar mellan varje avsnitt vilken DI-duo som poddar. Mina favoriter är Ulf Petersson och Anders Hägerstrand.

Poddens hemsida

Börspodden

Johan och John är två daytraders med många års erfarenhet från finansmarknaden. De pratar oftast om veckan som gått och vad som är på gång på börsen. Av och till intervjuar de också en gäst, vilket brukar vara väldigt intressant. Det är ibland lärorikt, men framförallt alltid väldigt underhållande.

Poddens hemsida

Ekonomiekot

Ekots nyhetsprogram om senaste nytt i ekonomins värld. Bra för att hålla sig uppdaterad om det ekonomiska skeendet framförallt i Sverige.

Poddens hemsida

Ekonomiekot Lördag

En gång i veckan djupdyker Ekonomiekot under 20 minuter i något aktuellt ämne inom ekonomins värld. Hur intressant det blir är väldigt beroende av gästerna och det här är ett av de mest ojämna programmen kvalitetsmässigt.

Poddens hemsida

Fondpodden

Jacob Bursell intervjuar olika personer inom finansbranschen.

Poddens hemsida

Kreditvärden

Louis Landeman och Gabriel Bergin som jobbar med kreditmarknaden på Danske Bank Markets Sverige diskuterar vad som händer på världens kreditmarknader och intervjuar intressanta gäster.

Poddens hemsida

Motley Fool Money

Några av analytikerna och förvaltarna på Motley Fool diskuterar börsveckan som gått. Därefter följer en intervju med någon intressant person och avslutningsvis ges tre aktietips. Särskilt intervjudelen brukar vara matnyttig. En bra podd för att hålla sig uppdaterad om den amerikanska aktiemarknaden.

Poddens hemsida

Peter Day’s world of business

En podcast från BBC med längre reportage om olika ekonomiska företeelser.

Poddens hemsida

Placeras STOCKholmsbörsen

Placeras Tomas Linnala och Börsveckans Lars Frick surrar om den senaste veckans händelser på börsen. Underhållning i tweedkavajformat.

Poddens hemsida

Planet Money

En amerikansk podcast om ofta ganska udda ekonomiska fenomen ur ett mycket amerikanskt perspektiv.

Poddens hemsida

Rangeley Capital Weekly Podcast

”Rangeley Capital LLC is an investment firm that focuses on event driven, value-oriented investment opportunities.”

De två förvaltarna Chris DeMuth och Andrew Walker (som tidigare bloggade under namnet Whopper Investments) diskuterar aktier och ”special situations” som de investerat i eller bara tycker är intressanta.

Poddens sida på SoundCloud

SWR Wirtschaft Aktuell

Ekonomiekots tyska motsvarighet. Intressant för att hålla sig uppdaterad om det ekonomiska läget i Tyskland.

Poddens hemsida

Sommar och Vinter i P1

Många intressanta sommar- och vinterpratare delar med sig av sina livsöden och visdomar.

Poddens hemsida

Sparpodden

Nordnets podcast om frågorna som rör din plånbok och ditt sparande. Programledare är Joakim Bornold, Peter Benson och Eva Trouin.

Poddens hemsida

The Bulldog Investor

Fred Rockwell och Nate Tobik intervjuar intressanta personer med fokus på investering i småbolag.

Poddens hemsida

The Investors Podcast

Preston Pysh och Stig Brodersen är hängivna Warren Buffet-anhängare och intervjuar intressanta personer eller pratar om finansböcker som de nyligen läst.

Poddens hemsida

Value Investing Podcast

John Mihaljevic som skrivit boken ”Manual of Ideas” intervjuar investerare.

Poddens sida på Sticher

World Business Report

BBC:s dagliga sammanfattning av vad som har hänt i världsekonomin. I mitt tycke det bästa programmet inom ekonominyheter.

Poddens hemsida